S-Ş

Sahne: Tiyatro ve operada performans esnasında ana bölümler (perde) içinde gerçekleşen alt bölümlerdir.

Sahne Amiri: Sanhenin açılışından kapanışına kadar olan süreçte olan biten teknik her işten sorumlu sahne arkasındaki kişidir. Yönetmenin performans başladıktan sonra sahnede olmasını istediği şeylerin yerine getirilmesinden de sorumlu olan bu kişi performans esnasında seyircilerin göremediği bir yerde durur. Performansın biçimine göre bir ya da iki kişi de amire asistanlık eder.

Sanat Yönetmeni: Performansı hayata geçiren kişidir. Kostümcüsünden yönetmenine, oyuncularından teknik ekibine kadar prodüksyonun gerçekleşmesi için gerekli teknik ve içeriği uygulayacak ekibi bir araya getirir ve koordine eder.

Senaryo: Bir tiyatro oyunu ya da filmin gösterilecek sahnelerinin akışını, repliklerini, sahnelerin fiziki özelliklerinin belirtildiği ana metin.

Son Söz: Bir tiyatro performansı sonunda seyirciye doğrudan söylenen, kısa bir şiir ya da konuşma. (Brecht'in Sezuan'in İyi İnsanı oyunundaki Son Deyiş)

Sufle: Bir tiyatro oyununda oyuncuların sahneler içindeki rollerinin sırası.

Stok Karakter: Bir hikayede 3 kelimeyle de tanımlanabilecek özellikleri bulunan karakterlerdir. (Ör: Polis, hain, kahraman vb.)